Geplaatst op: 14-08-2024

Wat gaat er gebeuren bij VDL Nedcar in Limburg?

In februari 2024 rolde de laatste MINI van de productielijn bij VDL Nedcar in Born, Limburg. Hiermee kwam een einde aan de autoproductie in Nederland en verloren 4.000 mensen hun baan. VDL Nedcar is echter vastbesloten om verder te gaan en richt zich nu op twee nieuwe pijlers: VDL Special Vehicles en het VDL Mobility Innovation Centre (MIC).

Update over VDL Nedcar

Wie momenteel de website van VDL Nedcar bezoekt, zal weinig informatie vinden. Dit komt doordat er op dit moment nog niet veel te melden valt. Wel is er een kort statement gepubliceerd: "Aangezien er vooralsnog geen nieuwe voertuigprojecten zijn, komt er voorlopig een einde aan het onafhankelijk bouwen van auto’s bij VDL Nedcar, na bijna 1,2 miljoen voertuigen die sinds 2014 in Born zijn geproduceerd."

Het bedrijf geeft echter aan zich nu te richten op nieuwe activiteiten: “Met de start van VDL Special Vehicles en het VDL Mobility Innovation Centre (MIC) in Born, gericht op de (om)bouw van speciale voertuigen en de assemblage van batterijpakketten, zetten we de eerste stappen naar meer onafhankelijkheid van markt- en geopolitieke ontwikkelingen en werken we aan een sterker verdienmodel.”

Jouw Organisatie Promoten Via Ons Online Platform? Meld Je Hier Aan!

Wat gaat er gebeuren bij VDL Nedcar in Limburg?

Wil Je Kijken Naar de Laatste Vacatures? Klik Dan Hier!

VDL Special Vehicles

VDL Special Vehicles richt zich op het ombouwen, aanpassen en ontwikkelen van voertuigen. Het bedrijf ontwikkelt waterstof- en batterij-elektrische oplossingen voor middelzware en zware voertuigen zoals bussen en vrachtwagens. Het engineeringteam van VDL Special Vehicles kan deze oplossingen integreren in bestaande voertuigen van derden, zoals bouwmachines, landbouwvoertuigen, en haven- of luchthavenapparatuur.

“Als contractfabrikant bieden wij productiecapaciteit voor kleine tot middelgrote series van emissievrije voertuigen of onderdelen daarvan. Daarnaast ondersteunen wij bij productontwikkeling, prototyping, en certificering van emissievrije aandrijflijnen, en kunnen wij volledige alternatieve aandrijflijnen ontwikkelen,” aldus VDL.

VDL Mobility Innovation Centre (MIC)

Het VDL Mobility Innovation Centre (MIC) is wellicht nog interessanter. Op hetzelfde terrein als VDL Nedcar in Born is een nieuwe productiefaciliteit voor batterijassemblage opgezet, met een oppervlakte van 30.000 m². Dit is de grootste batterijenproductiefaciliteit in Nederland. Maar waarom een MIC? Op 18 juli 2024 presenteerde VDL een video die een duidelijk beeld geeft van het nieuwe MIC en de ambities van het bedrijf op dit gebied.

Wie weet wat de toekomst brengt