Geplaatst op: 21-05-2024

Vision, Robotics & Motion zet in op digitalisering en automatisering

De vakbeurs Vision, Robotics en Motion neemt bezoekers op 5 en 6 juni mee in de wereld van automatisering en digitalisering. In de Brabanthallen in Den Bosch komen de meest geavanceerde cobots en de meest nauwkeurige visiontechnologie voorbij.

Uw Organisatie & Vacatures promoten bij 60.000 technici? KLIK HIER!

KLIK HIER voor alle toonaangevende werkgevers in Techniek

Een groeiend aantal maakbedrijven wil automatiseren, en daarvoor zijn diverse redenen. Zo dwingt de voortdurende krapte op de arbeidsmarkt bedrijven om efficiënter te werken. Daarnaast worden de eisen aan producten steeds strenger. Robots en cobots bieden een oplossing. Maar waar begin je? "Met deze beurs laten we zien wat de mogelijkheden zijn en brengen we bedrijven met elkaar in contact," zegt Charlotte de Jong, Programmamanager van Vision, Robotics & Motion bij organisator Mikrocentrum.

Nieuwe pijler: Digital Innovation Op de vakbeurs krijgen professionals een uitgebreid overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in slimme productieautomatisering. Van geavanceerde softwaresystemen die het papierwerk verminderen tot volledig autonoom werkende robots. Dit jaar wordt de vakbeurs uitgebreid met een nieuwe pijler: Digital Innovation. Deze pijler richt zich op digitaliseringsmogelijkheden en oplossingen voor bedrijven in de maakindustrie. "We zien dat digitalisering en automatisering hand in hand gaan; zonder digitalisering is automatisering bijna niet mogelijk. Daarom zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat de combinatie op de beurs zeer interessant maakt," stelt Timo van Leent, manager van de afdeling Evenementen bij Mikrocentrum. "Ondernemers kunnen zich laten informeren over de nieuwste trends, en de verhalen van anderen werken vaak inspirerend."

fwefew

Uw Organisatie & Vacatures promoten bij 60.000 technici? KLIK HIER!

KLIK HIER voor alle toonaangevende werkgevers in Techniek

 

Het zetten van de eerste stappen richting digitalisering en automatisering is voor kleinere bedrijven vaak moeilijk. Ze hebben meestal geen grote ICT-afdelingen met ruime budgetten om te experimenteren, terwijl de markt wel vraagt om mee te gaan in vernieuwingen. Tijdens Vision, Robotics & Motion krijgen ondernemers inzicht in de mogelijkheden van digitalisering en automatisering. Op de beurs presenteren verschillende exposanten de nieuwste technologieën, en er is een groot aantal workshops en lezingen te bezoeken.

Vision, Robotics & Motion fungeert als een one-stop-shop voor de fabriek van de toekomst en is interessant voor zowel kleine als grote bedrijven in verschillende fases van automatisering en digitalisering. Bedrijven die aan het begin van het proces staan, kunnen zien wat er allemaal mogelijk is. Ondernemers die al verder zijn, kunnen dieper ingaan op specifieke onderdelen.

Netwerken staat centraal op de beurs, waar bezoekers in korte tijd veel mensen kunnen leren kennen. Naast bedrijven die nieuwe technologieën aanbieden, zijn er ook verschillende consultants en subsidiepartijen aanwezig om bedrijven te helpen. Een van de exposanten op de nieuwe pijler Digital Innovation is softwarebedrijf Xibis, dat passende softwarepakketten levert voor de maakindustrie. Een goede ERP-backbone (Enterprise Resource Planning) is essentieel voor digitalisering en automatisering. Xibis heeft klanten in de machine- en apparatenbouw, aerospace, automotive, elektronica, meubelindustrie en bouwtoelevering. Het bedrijf zorgt ervoor dat er geen papier meer nodig is in een organisatie, ongeacht het stadium van digitalisering waarin een bedrijf zich bevindt.

Naast de exposanten en demo’s op de beursvloer is er ook een uitgebreid lezingenprogramma. Dit is belangrijk omdat software niet altijd tastbaar te maken is, maar via lezingen krijgen bezoekers een goed beeld van de mogelijkheden. Dennis van Kleef, programmaleider bagage bij Schiphol Group, geeft bijvoorbeeld een lezing over het automatiseren van de bagageafhandeling op de luchthaven, wat andere bedrijven kan inspireren die bezig zijn met het automatiseren van warehousing. Het versterken van het netwerk in de hightech maakindustrie en het inspireren van ondernemers zijn belangrijke uitgangspunten voor de beurs.

Vind jouw volgende baan

ZZP Mechatronica Monteur - Tilburg - NGenius

NGenius Techniek
Tilburg Fulltime MBO

ZZP Mechatronica Monteur in Tilburg. Heb jij zin om de vraagstukken van relaties van NGenius tot...

Lees meer

Project Support - Goes - Alewijnse

Alewijnse
Goes Fulltime MBO

Kom ons team versterken, waar we samen werken aan de mooiste projecten in luxe superjachten. In...

Lees meer

Field Engineer NavCom - Maritiem (Tijssen) - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime HBO

Met jouw expertise en/of interesse in NavCom, stap je aan boord bij een van de luxe superjachten...

Lees meer

Senior Field Engineer AVIT - Maritiem (Tijssen) - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime HBO

Werk mee aan en op luxe superjachten de nieuwste AV&IT systemen te realiseren. Samen met de...

Lees meer

Electricien - Industrie: Elektrisch & Mechanisch - Nijmegen - Alewijnse

Alewijnse
Nijmegen Fulltime MBO

Jij bent de professional die kennis heeft van zowel de elektrische als de mechanische kant! Je...

Lees meer

Projectleider Watermistinstallaties - Nijmegen - FireX

FireX
Nijmegen Fulltime HBO

In de functie van Projectleider Watermistinstallaties ligt de focus van je werk op...

Lees meer

Ook jouw vacatures op ons platform?

Uw organisatie ook zichtbaar krijgen onder de doelgroep?