Geplaatst op: 05-09-2024

Hellings en Ronetic bundelen krachten voor industriële automatisering

Het gerenommeerde machinebouwbedrijf Hellings, gevestigd in Sint-Oedenrode en gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor productie- en verpakkingsprocessen, heeft vandaag de overname van Ronetic Industrial Automation B.V. aangekondigd. Ronetic, een toonaangevende expert op het gebied van industriële automatisering, robotintegraties en bakkerijmachines, versterkt met deze samenwerking de positie van Hellings binnen de industrie.

Jullie Vacatures Promoten Via Ons Online Platform? Meld Je Hier Aan!

Synergie in expertise

De fusie van Hellings en Ronetic brengt twee bedrijven samen die elkaar uitstekend aanvullen, beide actief in de voedingsmiddelen- en farmaceutische sector. Ronetic brengt daarbij aanvullende expertise mee vanuit de spuitgiet- en automotive-industrie. Deze krachtenbundeling stelt Hellings in staat om zijn positie in de snel groeiende markt van robotica- en cobottoepassingen verder te versterken, terwijl Ronetic kan profiteren van de schaalvoordelen en professionele organisatie van Hellings.

Harm van der Pol, managing director van Hellings, onderstreept de strategische voordelen: “Met deze overname zetten we een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze robotica-oplossingen. Waar onze focus voorheen vooral lag op transport- en handelingssystemen en maatwerk machines, richten we ons nu steeds meer op het gebruik van robotica om productie- en verpakkingsprocessen te automatiseren. Door de expertise van Ronetic te integreren, kunnen we onze klanten nog beter voorzien van innovatieve, op maat gemaakte automatiseringsoplossingen die deze processen slimmer en efficiënter maken.”

Klik Hier voor de Laatste Vacatures bij de Beste Werkgevers

Hellings en Ronetic bundelen krachten voor industriële automatisering

 

Professionalisering en continuïteit

Voor Ronetic biedt de overname een belangrijke kans om op het gebied van professionaliteit, stabiliteit en continuïteit te groeien. Roland van de Kamp, voormalig mede-eigenaar van Ronetic, blijft nauw betrokken bij de onderneming: "In de verkennende gesprekken met Paul Hellings werd snel duidelijk dat beide bedrijven op veel vlakken overeenkomen. Door de overname kan ik me meer richten op mijn kernpassies: techniek, projectverkoop en projectmanagement. Daarnaast werk ik actief mee aan de integratie van Ronetic binnen Hellings. Voor onze klanten en leveranciers blijft de situatie grotendeels ongewijzigd. We blijven opereren onder de naam Ronetic vanuit onze vestiging in Veghel, terwijl we worden versterkt door de expertise en inzet van 90 nieuwe collega’s."

Toekomstperspectief

Ronetic zal zijn eigen merknaam behouden en als onderdeel van Hellings verdergaan, waarbij Hellings 100% van de aandelen verwerft. Deze strategische samenwerking stelt beide bedrijven in staat om optimaal gebruik te maken van hun gezamenlijke expertise en in te spelen op de toenemende vraag naar geautomatiseerde oplossingen en robotica in diverse industriële sectoren.

Met deze krachtenbundeling bouwen Hellings en Ronetic samen aan een toekomst waarin automatisering en innovatie centraal staan, met als doel hun klanten in uiteenlopende sectoren nog beter van dienst te kunnen zijn.

Vind jouw volgende baan

Engineer Industriële Automatisering 24-40 uur - Gemert - Blackbox Engineering

Blackbox Engineering
Gemert Fulltime HBO

Wij houden wel van een uitdaging en het allerliefst overtreffen we alle verwachtingen. Ons...

Lees meer

Service Software Engineer - Krimpen aan den IJssel - Alewijnse

Alewijnse
Krimpen aan den IJssel Fulltime MBO

Geniet je van PLC en SCADA systemen en heb je er ervaring mee? Ter uitbreiding van ons Service...

Lees meer

Supply Planner - Tilburg - ART Group

ART Group
Tilburg Fulltime HBO

Als supply planner ben jij de drijvende kracht achter onze operationele successen en kijk je...

Lees meer

ZZP Monteur Machinebouw - Sevenum - NGenius

NGenius Techniek
Sevenum Fulltime MBO

ZZP Monteur Machinebouw in Sevenum. Heb jij zin om de vraagstukken in de top van de markt te...

Lees meer

ZZP Onderhoudsmonteur Technische Dienst - Eindhoven - NGenius

NGenius Techniek
Eindhoven Fulltime MBO

ZZP Onderhoudsmonteur in Eindhoven. Heb jij zin om de vraagstukken in de top van de markt te...

Lees meer

ZZP Onderhoudsmonteur Technische Dienst - Den Bosch - NGenius

NGenius Techniek
Den Bosch Fulltime MBO

ZZP Onderhoudsmonteur in Den Bosch. Heb jij zin om de vraagstukken in de top van de markt te...

Lees meer

Ook jouw vacatures op ons platform?

Uw organisatie ook zichtbaar krijgen onder de doelgroep?